MSÜ kapatılan askeri okulların durumuna düşer mi?
15 Temmuz darbe kalkışması sonrası gündeme gelen, askerî kurumların yeniden düzenlenmesi sürecinde askerî okullar da düzenlenme kapsamına alındı. Fetö yapılanmasının sızdığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin astsubay ve subay ihtiyacını karşılayan Deniz Lisesi, Işıklar Askerî Hava Lisesi, Kuleli Askerî Lisesi, Maltepe Askerî Lisesi ile astsubay hazırlama okulları ve Harp Akademileri 31 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile kapatıldı ve tüm öğrencilerin bu okullarla ilişiği kesildi.
Aynı kararname ile subay ve astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim verecek olan Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Milli Savunma Üniversitesi, Türkiye’de askeri eğitim ve öğretimi bir çatı altında toplayan, Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı askerî yükseköğretim kurumudur.
Milli Savunma Üniversitesi, askeri eğitimin gereklerini yerine getirmek, aynı anda geleneğini korurken modern çağa uygun lisans ve lisansüstü eğitim öğretim faaliyetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli subay ve astsubay ihtiyacını karşılama yolunda önemli mesafeler kat etti. Kanun ve yönetmelikler noktasında boşluk oluşturan hususları bugün ki yaşanan tartışmalar bağlamında ele almak gerekir.
Milli Savunma Üniversitesi’nin müfredatı, hangi şartlarda öğrenci ve personel aldığı, mülakat komisyonları, disiplin, denetim, düzen, usul ve esasları torpile, keyfiliğe, siyasi yönlendirmelere açık kapı bırakılmadan kanunlarla net bir şekilde belirlenmelidir. Böylece Milli Savunma Üniversitesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmasının önüne geçilmelidir.
Türkiye tarihi aynı zamanda darbeler, muhtıralar tarihidir. Tarihten ders almak gibi bir alışkanlığımız yok. Yaşayarak........
© tv100
visit website