Yapay zekâyı konuştular aklı var mı diye sordular!
Kemal Akar bir gönül insanı olarak tanınır, bilinir. Onu yıllar önce İstanbul Dostları Grubu'nun Sahur Buluşmaları sırasında yakından tanıma fırsatı buldum. Sahur Buluşmaları'nda herkesi bir araya getirip gönül insanı olarak dostlukların oluşmasını sağladı. Yıllar önce başlayan bu buluşmalar bugün çok önemli bir noktaya evrildi. Herkesin beklediği bir buluşma hâline geldi. Kemal Akar İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve çok sayıda önemli görevi de yerine getiriyor. İMES Başkanlığı bu görevler arasında en somut olanı. İMES'i organize sanayi bölgeleri doğuran bir oluşum hâline getirdi.
Kemal Akar ile en son Uluslararası Vuslat Platformu Yüksek İstişare Başkanı olarak buluştuk. Kadim dostu Uluslararası Vuslat Platformu Genel Başkanı Hamza Cebeci ile birlikte muhteşem bir buluşmaya imza attılar.
Kemal Akar (solda) ve Adnan Yüksel (sağda)Son dönemin en önemli konusu yapay zekâyı gündemlerine almışlardı. Ülkemizdeki, Avrupa'daki hatta bütün dünyadaki aynı gaye ve manevi değerler etrafında fikir ve gönül birliği olan insanların ortak tecrübe ve entelektüel birikimini bir araya getirmek için kurdukları Vuslat Platformu bu defa son dönemin gündemdeki konusu yapay zekâyı gündeme almıştı. Her kesimden bilgi birikimi paylaşmak için binden fazla önemli isim bir araya gelmişti. Yapay zekânın gündeme alındığı buluşmanın önemli konuşmacıları vardı. Bu isimlerin başında Prof. Dr. Adnan Yüksel (Biruni Üniversitesi Kurucu Rektörü) yer aldı. Sağlıkta yapay zekâ ile ilgili çalışmaları anlattı. Yüksel, yapay zekânın sağlık alanında teşhis, tedavi planlaması ve ilaç geliştirmede aktif kullanıldığı bilgisini paylaştı ve Türkiye'nin yapay zekâ alanında kendi sistemlerini geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi, şu sözlerle devam etti:
"Davos 2025'te en çok yapay zekâ konuşuldu. Yapay zekâ bizi yönetecek mi temel soru bu. Yapay zekâ düşünüyor mu, düşünmüyor mu, düşünüyorsa vay hâlimize!.. İşimizi iyi yapacağız. Bir işte başarılı olmak için aklınızla kalbinizle o işe sarılmadıkça asla başarılı olamazsınız. Şimdi yapay zekâyı yapan akıl, aklın da kalbi var. Yapay zekâ bir düşünce sistemi üretemiyor şu an için bilinçli değil. Akıl yazılım, zekâ donanımdır. Aklın merkezi kalp bunu bilelim. Akıl; bir doğruya........© Türkiye
