menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Türk Birliği’ne Ortak Hukuk elzemdir

57 2
07.02.2025

Birleşmelerinden korktukları Türk Boyları’nın vakti geldiğinde kendi Hukuk birliklerini kuracağı günlerin uzakta olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Nitekim Türk Devletleri Teşkilatı(TDT) bunu hayata geçirecek yegane örgüttür. Bilindiği üzere Nahçıvan Anlaşması ile oluşturulan TDT Uluslararası Örgüt niteliğine haiz, 2009 yılından beri Türk Devletleri arasında başat aktör konumunda olan askeri meselelerden Hukuki alana kadar birçok konuda devletler arasındaki işbirliği ve bütünleşmeyi hedef almaktadır. Bu örgütün esas amacı işbirliğini geliştirmektir. Bu sebeple Hukuki alandaki işbirliğinin arttırılması önem arz etmektedir. Ancak bu şekilde birlik tam anlamıyla sağlanmış olacaktır.

MHP Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Devlet BAHÇELİ’NİN deyimiyle: “Ne Avrupa Birliği, ne Şangay İşbirliği, biz diyoruz ki sonuna kadar Türk Birliği!” Bu şiarla hareket ederek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ülkeleri Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan ve gözlemci üye olan Türkmenistan, Macaristan bir araya gelerek geçmişte yapılan soykırımlar, günümüzde Doğu Türkistan’a karşı yapılan ihlallere karşı daha güçlü bir kamuoyu oluşturulmalıdır. Stalin’in, Paşinyan’ın, Miloseviç’in, dağıttığı, katlettiği Türk Birlikleri’ni, aziz şehitlerimize olan borcumuzu ödemek adına yeniden bir araya getirmek boynumuzun borcudur. Bilge Liderimiz Sn. Devlet BAHÇELİ’NİN deyimiyle; “Hiç kimse bize ESİR TÜRKLER hakkında istikamet gösteremez, ikazen hatırlatma yapamaz! Uygur Türkleri’nin hüznü içerimizdedir. Türkmeneli’nin sevdası iliklerimizdedir. AKMESCİT’in dramı vicdanımızda, KIBRIS TÜRKLÜĞÜNÜN davası iffetimizde mahfuzdur!”

Nitekim İkinci Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin Azerbaycan ile kurduğu askeri iş birliği somut anlamda nasıl karşılık bulduysa veya Kıbrıs Türk Halkının haklı talepleri konusunda destek olunması durumunda olumlu adımlar atıldıysa Hukuki alanda da işbirliklerinin artması daha fazla haksızlığın yapılmasının önüne geçecektir. Zira Gerçek bir TÜRK DEVRİ, mazlumlara yapılanların hesabını sormaktan geçer. Bu düsturla günümüzde Doğu Türkistan ve Suriye’deki Türkmen Kardeşlerimize hukuki statü kazandırılmalıdır.

Antlaşma da bunu destekler nitelikte 2. Maddede ortaya konulan temel amaç ve görevlerinin arasına: Hukukun üstünlüğünün sağlanması, iyi yönetim ve insan haklarının korunması konularının tartışılması, Hukuki konularda bilgi değişimi ve adli işbirliğinin teşvik edilmesi konularını almıştır.

Kurulan Hukuk Birliği o kadar adil olmalıdır ki; bizim dinimizden, ırkımızdan veya mezhebimizden olmayan insanlar bile bir haksızlığa uğradığı vakit buraya başvurmalı, buranın adaletine güvenmelidir. Bu kapsamda Hukuk komisyonları oluşturulmalı, Hukuki dergiler çıkartılmalı ve yargıda birlik hayata geçirilmelidir.

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” şiarıyla harekete geçerek şimdilerde dünyanın dört bir yanına dağılmış Türk boylarını tek bir merkezde........

© Türkgün