menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Kent izleme platformu

9 0
08.03.2025

Geçtiğimiz haftalarda 2018-2022 yılları arasındaki faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşırken Diyarbakır Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, “Bir kent konseyi kurmayı sağlayamadık. Kayyım atandıktan sonra bunu sağlayamadık. Sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yaptığımız görüşmeler devam ediyor. Kentte Kent Konseyi adı altında bir yapı kurmanın çalışmalarını başlattık. Hedefimiz 2022’de kenti gözlemleyen bir yapı kurmak” diye basına bir açıklamada bulundu.

2019 yılında Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olarakBaromuzun Çevre ve Kent Komisyonu koordinatörüykenUNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır Surları’nınbakımsızlık nedeniyle yıkılması sebebiyle benzer bir açıklamayı yapmıştık. Hatta bu açıklamayı da yine ‘‘kente ve çevreye en duyarlı’’TigrisHaber, haber yapmıştı.(https://www.tigrishaber.com/diyarbakir-barosundan-diyarbakir-kent-izleme-platformu-onerisi-56076h.htm )

Kent konseyleri; katılım, yönetim eksenli katılımcı demokrasiyi hayata geçirmesi; kentin yaşam kalitesinin arttırılması için kentte yaşayanlar tarafından kentin hak ve hukukunun korunması; hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi ve hemşehriler arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirme amacı taşımaktadır.

Esasen dayanağını 2005 tarihli 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesinden almaktadır. 2006 yılında da Kent Konseyi Yönetmeliği çıkartılarak, “Yerel Gündem 21” Programı’nın uygulandığı yerlerde, Kent Konseyi veya benzeri isimlerle oluşturulmuş yapılanmaların bu yönetmelikte öngörülen ilkelere uygun hale getirileceği hükme bağlanmıştır.

Birçok kentte istenilen düzeyde olmasa da Kent Konseyi çeşitli........

© Tigris Haber