menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

MUĞLA'DAN MANİSA'YA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

5 1
23.02.2025

MUĞLA’DAN MANİSA’YA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

İsmail ZORBA

([email protected])

Ülkemin her bir karışı o kadar kıymetli ki. Doğasıyla, insanıyla, tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, teknolojisiyle… En küçük yerleşim yerinden en büyüğüne.

Benim için de Muğla’mız dışında gönlümde yer tutmuş özel şehirler vardır. Bu yerleri özel kılan mekânı, doğası ve kültürel zenginlikleri olduğu kadar gönlümü ışıtan insanların bulunmasıdır. İnsan gönül güzellikleriyle dokunduğu her yere ayrı bir hayat verir. Yerler insanla kaimdir. Kültürün de medeniyetin de mayası insanlıktır sonuçta.

İki güzel dost Manisa’da buluşmak üzere bir davet edince bu dondurucu soğuğu göze alıp yola çıktık. 22 Şubat 2025 Cumartesi günü Manisa İl Kültür ve Turizm Bakanlığı toplantı salonunda Manisalı gönül güzelleriyle bir araya gelecek olmanın heyecanını yol boyu yaşadık. Manisa’da geçirilen o kısacık zaman dilimi belleğimize neler kattı neler?

İki güzel dost demiştim ya! İlki yıllardır telefonla görüşme imkânı bulduğum, ne zaman bir araya gelme anını yakalasak araya giren maniler nedeniyle yüz yüze görüşemediğimiz Naci Yengin hocamdı. Naci Yengin hocam bir Manisa sevdalısı, tarihçi, araştırmacı ve yazar. Bir karınca misali hiç durmadan çalışan, üreten Manisa belleğine çok büyük katkılarda bulunan bir insan. Aynı zamanda yıllardır yüksek seviyede Tarihistan (TARSAM) adı altında Türkiye’nin çok önemli kalemleriyle dijital bir platformu başarıyla yöneten bir kültür taşıyıcısı. Her şeyden önemlisi oldukça velut bir yazar. Çok önemli eserlerin sahibi.

Naci Yengin, hocamı gördüğüm ilk anda kafamda kurguladığım bilge insanın beni yanıltmadığını tespit ettim. Samimiyeti, mütevazılığı kalın gözlüklerinin ardından bizleri süzen bakışında yılların derin........

© tarihistan.org