Şikâyet Platformlarının Eğitime Etkisi
Millî Eğitim Bakanlığı kurum ve personel bağlamında en büyük devlet kuruluşlarından biridir. Bu kurumun merkez ve taşra teşkilatının uygulamaları ve personelleri ile ilgili olarak vatandaşlar tarafından pek çok başvuru ve şikâyet gelmektedir.
1 Mart 2012 tarihinde hayata geçirilen “ALO 147” hattı, vatandaşlar, veliler ve öğrenciler bilgi edinme talep, görüş, öneri veya şikâyetlerini bildirmek için dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tarafından kurdurulmuştur. Fakat yapılan araştırmalarda Alo 147’yi arayanlar öncelikle “bilgi edinme, şikâyet, talep, görüş ve ihbar” amacıyla bu servisi kullanmışlardır. Bu hizmetten faydalanmak için arayanların “şikâyet” ile ilgili çağrıları genel olarak idareden ve öğretmenden kaynaklanan memnuniyetsizlikleri içermekteydi.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla Alo 147 hattı kamuoyunda şikâyet hattı olarak algılanan ve öğretmenlerin şikâyet konusu edildiği gerekçesiyle kaldırılmıştır. Yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) “444 0 632” telefon hattı kuruldu.
Vatandaşların kolay bilgi alma ve şikâyet etme imkânı sağlamak amacıyla kurulmuş olan BİMER ile CİMER sistemi birleştirilerek, sadece CİMER adı ile vatandaşların sık sık kullandığı bir sistem haline gelmiştir. Ancak araştırma bulgularıyla tutarlı olarak CİMER sistemi vatandaşların bilgi edinmek veya memnuniyet ve rahatsızlıklarını beyan etmeleri amacıyla kurulmuş olan online bir sistem iken, günümüzde ulaşım kolaylığı sebebiyle amacından saparak kişilerin memnun olmadıkları herhangi bir durum için kullandıkları bir sistem olarak kullanılır hale gelmiştir.
CİMER, Türkiye’de kayıtlı devlete ait kurumlarla doğrudan........
© Maarifin Sesi
visit website