Eğitimin Milliliği ve Maarif Düşüncesi Toplantısının Ardından
Türkiye’de bir ilk olmak üzere eğitimin milliliği esasları üzerine fikir, kültür, bilgi ve ilim esasları üzerinden bir toplantı yapıldı.
Maarifin Sesi platformunca organize edilen Eğitimin Milliliği ve Maarif Düşüncesi 1. Toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantıya ülkemizin dört bir yanından kültür ve akademi alanından yetişen eğitim adamları, maarifçi şahsiyetler katıldı. Toplantının ana temasını eğitimin milliliği ve maarif düşüncesi oluşturmaktaydı.
Materyalizm ve modernizm eğitimi ne kadar domine etti, gelişen çağda insan ve insanlığın kaybedildiği bir dünya; millet, millilik, ülke, kültür ve şahsiyet ilişkisi, kültür tarihi, yerlilik, yerli edebiyat ürünlerini okuma ve kimlik inşasındaki yeri, aidiyet, çağ, modernite, felsefe ve milli eğitim ilişkisi, eğitimin millilik yönünden bilgi ve bilim çerçevesi, kimlik kavramı ve önemi, anlamı, yaşama ideali haline getirilebilmesi, İslam, kültür, eğitim ilişkisi üzerine zengin fikir tartışmaları yapıldı.
Eğitimin milliliği ve maarif düşüncesi konusunda fikir ve görüşler oldukça büyük bir vukuf ve liyakatle tartışıldı. Toplantı çok canlı fikir tartışmalarına sahne oldu. Leyla Yıldız, okuma ve okuma kültürünün şahsiyet inşasındaki rolünü edebiyat tarihinden örneklerle anlattı. Prof. Dr. İbrahim Baz, tasavvuf dilinin bu çağ nesline ve gençliğe ulaşmadki tesir ve kudreti üzerine modellemeler yaptı. İhsan Yalçınkaya, kültür tarihimiz ve kültürel ürünlerimizle yeni nesil inşasındaki ilişki üzerine farklı kültürel motiflerimiz üzerinden örneklemeler sundu. Prof. Dr.........
© Maarifin Sesi
visit website