Başkent İnsaniyet Buluşmaları Ocak Ayı Konuğu Yazar Dursun Çiçek “Benim Dağlarımdan, Hikmet Dağına: Dağ, İnsan ve Sanat” Konulu Sunum Gerçekleştirdi
İnsaniyet Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen “Başkent İnsaniyet Buluşmaları”nın ocak ayı konuğu; Eğitimci, Yayıncı ve Fotoğraf Sanatçısı Dursun Çiçek “Benim Dağlarımdan, Hikmet Dağına: Dağ, İnsan ve Sanat” konulu sunumuyla Başkentlilere hitap etti.
Altındağ, Kabakçı Konağında gerçekleşen programın moderatörlüğünü Dr. Necdet Subaşı yaptı.
Sunuculuğunu İnsaniyet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karadayı’nın üstlendiği program, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi Fatih Altay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İnsaniyet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nil Gülsüm Kurt, “insaniyet.net sitesi yayın tarihi itibarıyla beşinci yılına girdi. Yazarlarımızdan Ahmet Sezgin ve Müjdat Uluçam 2024 yılı Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü aldı, kendilerini tebrik ediyoruz.” sözleriyle başladığı konuşmasına, konuğumuz Dursun Çiçek ile birkaç yıl önce gerçekleştirdiği bir röportajda Çiçek’in “Benim insan dediklerim dağ, dağ dediklerim insan” sözlerini hâlâ unutamadığını, bu cümle üzerinde uzun uzun tefekkür edilmesi gerektiğini vurguladı.
Fatih Karadayı’nın Dursun Çiçek’in özgeçmişini katılımcılarla paylaşmasından sonra Dr. Necdet Subaşı, “Dursun Çiçek’in programının moderatörlüğünü yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu” belirterek Çiçek hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Dursun Çiçek ile uzun yıllara dayalı dostluğumuz var, son yıllarda çok yakından birbirimizi takip ediyoruz. Dağlarla olan ilgisi gerçekten dikkat çekici, güzel şeyler, istifade edilecek hususlardan bahsediyor… “Dursun Hoca” deyince Necip Fazıl, Akif Emre, Erciyes, Kırşehir, Çiçekdağı, ilahiyat, sosyoloji, Teklif Dergisi gibi şeyler akla geliyor ve bu bağlamlarda hayatımıza giren bir insan…” Subaşı daha sonra, katılımcılara ve Dursun Çiçek’e teşekkür ederek sözü konuğumuza bıraktı.
Dursun Çiçek konuşmasında İslam medeniyetinin önde gelen âlimlerinin mirası, geleneklerin hafızadaki yeri, günümüz şehircilik anlayışı ve İslam’ın toplumsal hayat düzeni gibi bazı temel konulara değinerek İslam’ın sadece bir inanç sistemi değil, aynı zamanda........
© İnsaniyet
