Sırat Köprüsünden Geçmek
İletişim, özel yaşantımızda ve mesleki hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Davranışlarımız, konuşmamız ve diğer kanallarla bu mesajlarımızı nasıl ilettiğimiz veya bu mesajları nasıl algıladığımız farklı oranlarda anlamamıza ve anlaşılmamıza neden olur. Bu da farklı konulardaki başarılarımızı, mutluluklarımızı, sevinçlerimizi etkiler.
İç denetim, iletişimin en hassas olduğu mesleklerden biridir. Kelime anlamı olarak “dinlemek” ten gelen ve karşıdakini anlayıp alınan mesaj veya bilgiyi başka birine iletmek olan bu meslekte başarılı olmanın en önemli yolu iletişim konusunda uzmanlaşmaktan ve iletişimi iyi kurmaktan geçer.
Çoğu zaman ve haklı olarak iletişimin saha çalışması sırasındaki önemi üzerinde durulur. İç denetimde iletişimin önemli olduğu diğer paydaş da üst yönetimdir. Üst yönetimle kurduğumuz ilişki, kurduğumuz iletişimden doğrudan etkilenecektir. Bu nedenle üst yönetimle iletişime önem vermemiz, çalışmalarımızın sağlayacağı katma değer açısından gereklidir.
Yaşadığım ve ilerleyen satırlarda özetleyeceğim olay, üst yönetimle kurulan iletişimin ne kadar hassas olduğunu ve iyi yönetilemediği takdirde ne tür sonuçlar doğuracağını göstermeleri açısından paylaşılmaya değer görüyorum.
Çalıştığım kurumda denetimden sorumlu yönetici olarak görev yapıyordum. Bu kapsamda bir raporumuzu bitirmiş, nihai raporu Yönetim Kurulu Başkanı’na sunmuştuk. Başkanın asistanı, beni arayarak Başkanın benimle görüşmek istediğini söyledi. Gerekli hazırlıkları yaparak odasına çıktım.........
© Hürses
