Kayınpeder Evden Çıkarırsa
Törensiz Nişanlanmanın Geçerliliği’ndeki kayınpeder tabii ki hayal ürünü, olamaz öyle bir versiyon “bizim damat sever, bizim damat bayılır” diye tüm şarküteriyi boşaltan model. Bizde olsa olsa evinde kira istemeden oturtanı olur. O da seni sevdiği için değil, kızı rahat etsin, torunları sıkıntı çekmesin diye. Emekli albay modeli işte, hani o hisse senedini aldığı şirketin genel kurullarına katılıp çay içip, kurabiye yemeyi çok seveni.
Bizim hukukumuzda bu şekilde kira almadan evinde oturtma, daha doğrusu evini verme TBK m. 379 kapsamında kullanım ödüncü sözleşmesi olarak düzenleniyor. Ödünç verenin bir şeyin karşılıksız olarak kullanılmasını ödünç alana bırakmayı ve ödünç alanın da o şeyi kullandıktan sonra geri vermeyi üstlendiği sözleşmedir yani.
Peki acaba kayınpederin bir gün kafası atsa, çıkın evimden dese, ne yapabiliriz? Kiracının Haklı Tahliyesi ile Konut ve Çatılı İşyerlerinde Sözleşmenin Sona Ermesi yazılarımızda haklarımızı öğrenmiştik. Acaba burada ortada bir kira sözleşmesi olmadığı için, hep iki dudağının arasında mıdır bizim atimiz? Aman babacığım, güzel babacığım diye gönlünü hep mi hoş eylemeliyiz?
Önce bir bakalım sizin bu kullanım ödüncü sözleşmeniz süreli mi süresiz mi diye. Bu arada sözleşme denilince aklınıza illa ki yazılı bir şey gelmesin, adı üstünde işte,........
© Hukuki Haber
