Leyletü'l-Kadr Gecemiz Mübarek Olsun
Biz Anadolu insanı Leyletü’l- Kadr deriz, bin aydan daha hayırlı olan bu geceyi yakalamak adına tüm hadis ve rivayetler dikkate alınır. Kutsal kitabımız olan Kuran- ı Kerim bu ay inmiştir.
Bakara Suresi 185. Ayette “Orucun farz kılındığı ramazan ayı, insanlara hidâyet rehberi olup onlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayırıcı en açık delilleri ihtiva eden Kur'an'ın indirildiği aydır. İşte bu sebeple içinizden ramazan ayına erişen orucunu tutsun.”
O sayılı günler, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.
Diyanet İşleri Meali
Kadir Suresi:- İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr.
Anlamı: - Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?
- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.
- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.
Hz. Aişe bildiriyor: Allah Resulü (S.a.v.): "Kadir gecesini Ramazan ayının son on günündeki tekli (yirmi bir, yirmi üç, yirmi beş, yirmi yedi. yirmi dokuzuncu) gecelerde arayınız" buyurdu. Bunun içindir ki biz Müslümanlar bu günleri daha iyi değerlendirmek isteriz. Tekli sayılar İslam aleminde neden yaygındır diye sizde düşünmüşsünüzdür benim gibi…
Abdest alırken, üçer defa ağıza, üç defa burna su çekilmesi, Kâbe’nin etrafında yedi defa tavaf edilmesi. Safa ile Merve arasında yedi defa say yapılması, Allah’ın isminin doksan dokuz olması gibi. Kadir Gecesini de bu tekli sayılarda aramamız gerektiği........
© Habername
