menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Faizsiz toplum için “İslam Ekonomisi Eğitimi”nin önemi

16 1
15.02.2025

Faiz insanlığın başının belası olmaya devam ediyor. Belli bir zümrenin geniş halk kitlelerini sömürmesindeki en önemli araçlardan biri. Bu nedenle faizle mücadele, dünyayı sömüren güçlerle mücadele demek.

“Türkiye 85 milyon faizciye çalışıyor” gibi sür/manşetler ile faizle açık mücadeleye dahil olan medya kuruluşlarının varlığı önemli. Ama mücadelenin daha önemli alanı/cephesi, eğitim. Söz konusu faiz olunca, faizle mücadelede “İslam ekonomisi eğitimi” daha kıymetli hale geliyor.

Marmara Üniversitesi’nden Ozan Maraşlı hocanın derlediği bilgilere göre; Türkiye’de İslam ekonomisi alanında eğitim veren 18 üniversite var.

Bunlar, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi.
Eğitimler, ilgili 18 üniversite programlarında farklı seviyelerinde Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde veriliyor.

İlk İslam ekonomisi eğitimi 2012 yılında tezli yüksek lisans programı ile başladı. İlk doktora programı ise 2014 yılında devreye girdi. İlk lisans programı 2016 yılında açıldı.
Gelinen noktada 18 üniversitede toplam 46 akademik program bulunuyor. Bunların 11’i........

© Haber7