menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ey devletim! Dijital eğitim saçmalığına 'dur' de!

10 0
08.10.2024

Teknolojik Bağımlılık Devletin Eliyle Yaygın Hale Getirilemez.

Evet, hepimizin yükselen çığlığı bu olmalıdır. Zorunlu eğitimin zorunlu olduğu dönemlerde dijital eğitim saçmalığına son verilmelidir. Telefonu ve tableti ellerine verip onu bir davranışa sürükleme sonra bu davranışı söndürmek için feryad figan ortalığı velveleye vermek, İnanılmaz derecede iğrenti bir hal değil midir ?

Çocuklarımız bizim olmaktan çıktı,tekno bağımlılık esir aldı hepsini.

Covid sürecinde adeta yalvardı onlarca sosyal bilimci:

Çocukların ellerine telefonları vermeyi zorunlu hale getiren eğitim ile ilgili şu çalışmalara son verin. Zumda ders anlatma yanlışlığından söz ediyorum. Eba üzerinden dersler zorunlu hale getirilse yeterli denildi. Eğitim personeli beli eğitimler verildikten sonra sağlık personeline destek birimlerine dönüştürülebilirdi… gibi gibi.

Oysa biz kimdik ki ?
Biz ne anlardık bu işlerden ?
Siyasiler her şeyin en iyisini bilirdi?

İşin en acı tarafı ise öğretmen adını verdiğimiz bazı kendini bilmezler uzun zaman boykotlar yaptı. Okullar daha çok kapalı kalsın ve biz uzaktan ders verelim ki geriye kalan vaktimizi daha çok kafelerde geçirelim.

Covid süreci bitti sananlar yanılıyor. Çocuklarımız şimdi daha büyük bir virüse teslim . Tekno bağımlılık. Bu gerçeklik tüm çıplaklığı ile ortada dururken hiç bir önlemin alınmaması ayrı bir travma bizler için.

Bütün devlet kurumları dijital eğitim denilen canavara katkı sunan çalışmaları destekleme yarışında.
Eğitim denince akla ne gelir sorusunu sorduğumda eminim ki çoğunluk örgün eğitim diye bağıracak. En azından eğitimin zorunlu olduğu dönemler için.

İstismar denilince akla ilk gelen cinsel istismar ve arkasında belki fiziksel şiddet ile ilintili istismar gelecek.

Bu süreçleri tetikleyen , hızlandıran teknoloji bağımlılığı etkin hale getiren istismarı kimse konuşmuyor.

Dünya Sağlık Örgütü çocuk istismarını şöyle tanımlar:

“Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm davranışlar çocuğa kötü muameledir.”

Bu tanımlamaya baktığımızda dijital eğitimi öne çıkaran her kurum çocuk istismarına davetiye çıkarıyor. Çocukların ellerine telefonu, tableti veya bilgisayarı verip sonra çocuğum neden bu aletlerden kopmuyor saçmalığı .

*“Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu........

© Haber Vakti


Get it on Google Play