HAYAT; TEVHİD VE CİHAD'DIR!
Tevhid; Allah'ın bir ve tek olduğuna iman etmek, teslim olmak ve Tevhid inancına asla şirk bulaştırmamaktır.
Tevhid; yalnız Allah'a ibadet edip ve yalnızca Allah'tan yardım dilemektir!
Tevhid; bütün sahte ilahları ve insanlara yaşam şekli dayatan Tağutları reddedip, bir ve tek olan ilaha yani Alemlerin Hakimi ve Rabbi olan Allah'a kayıtsız ve şartsız teslim olmak demektir.
Tevhid; yaşamın her alanında Allah'ı birinci sıraya koyup, O'nu ama/fakat demeden baş üstüne, Ya Rabbi! diyerek öncelemek demektir.
Tevhid; Allah'ın gücünü, kudretini ve sadece kendisine ait sıfatlarını O'nun yarattığı kullarından herhangi birine vermemek demektir.
Tevhid; sadece Allah'a yapılması gereken ibadet ve duaya aracılar, şefaatçiler koyarak şirk bulaştırmamak demektir.
Tevhid; Allah'tan başka helal, haram, ibadet ve hüküm koyucu olmadığını bilmek demektir.
Tevhid; İslam dininin esaslarının Allah tarafından konulduğunu, Nebiler ve Resuller tarafından tebliğ edildiğini bilmek/inanmak demektir.
Tevhid; mistik uzak doğu, Şamanizm ve İsrailiyat inançlarını İslam'a bulaştırmadan, Zuhruf, 43/44. Ayete göre, "Şüphesiz bu Kur'an sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, O'ndan hesaba çekileceksiniz!" tek sorumlu olduğumuz Kitab'a uyarak onu rehber edinmek demektir.
Tevhid; Allah'ın bize rehber olarak gönderdiği, din için yeterli dediği Kitab'ı anlamadan Arapça okuyup yetersiz görerek, rivayet kitaplarıyla Allah'a karşı din uydurmamak demektir.
Tevhid; Hz. Muhammed (s.a.v)'in, Allah'ın ortağı değil, kulu ve Resulü olduğunu bilmek demektir.
Tevhid; bir takım şizofren hastası kişilerin, kendi hayal dünyalarında yarattıkları, Allah ve dini için söyledikleri hastalıklı zırvalarını, aslında şöyle demek istedi diyerek, te'vil etmemek demektir.
Tevhid; insanların elleriyle yazdıkları kitaplara değil, sadece Hz. Muhammed (s.a.v) gibi Allah'tan indirilen Kur'an'a tabi olmak demektir.
Tevhid; "biz atalarımızdan böyle gördük böyle işittik, biz de böyle inanırız" demeden, sorgulayıp akıl ile vahyi buluşturarak hakikate ulaşmak demektir.
Tevhid; hakimiyetin ve hükmün sadece ve ancak Alemler'in-Rabbi olan Allah'a ait olduğunu bilerek, hayatını ona göre şekillendirmek demektir.
... Ve
Arapça'da, "güç ve gayret sarfetmek, bir işi başarmak için elinden gelen bütün imkanları kullanmak" manasındaki Cehd kökünden türeyen Cihad, İslami literatürde "dini emirleri öğrenip ona göre yaşamak ve başkalarına öğretmek, iyiliği emredip kötülükten sakındırmaya çalışmak, İslam'ı tebliğ, nefse ve dış düşmanlara karşı mücadele vermek" şeklindeki genel ve kapsamlı anlamı yanında fıkıh terimi olarak daha çok müslüman olmayanlarla savaş için kullanılmıştır.
Cihad; Kur'an-ı Kerim'de isim olarak dört, bundan türeyen fiil şeklinde yirmi dört yerde geçmektedir.
"Cihad eden" anlamındaki Mücahid ise iki Ayette zikredilmiştir.
Abdülbaki, el-Mu'cem, "chd" md.........
© Haber Gündemim
visit website