Konkordato salgına dönüşmeden…
Toplumsal maliyeti yüksek bir dezenflasyon programı izliyoruz. Bu yüksek maliyet için birçok neden sayabiliriz: Geçmişteki itibar kaybından dolayı enflasyon beklentilerinin istenilen hızda iyileşmemesi; para ve maliye politikasına yardımcı olacak sektörel reformların hayata geçirilmemesi; izlenen programın iletişiminin iyi yapılmayıp toplumsal mutabakatın aranmaması… Bu politika hatalarının topluma maliyetini sayısı giderek artan konkordato başvuruları gibi birçok alanda görüyoruz. Yılın ilk 7 ayı itibarıyla gerçekleşen konkordato başvurusu geçen yılın tamamının üzerine çıkmış durumda.
Eskiden beri Türkiye’de şirketlerin nakit akışı yönetimi konusunda problem yaşadıklarını biliyoruz. O yüzden ekonomideki talebin ve piyasadaki nakit akışının kötüleştiği bu dönemde konkordato başvurularındaki artış şaşırtıcı değil. Şaşırtıcı olan ise bulaşıcı bir salgına dönüşme riski olan bu duruma karşı politika yapıcıların henüz bir önlem almamış olması…
Burada önemli olan nokta şu: kısa dönemli bir sıkıntı yaşayan şirket için konkordato olumlu sonuç veriyor. Şirketlerin ’i daha sonra ticari faaliyetlerine kaldıkları yerden........
© Dünya
visit website