Kurumsallaşma, liderlik ve yapay zekâ
Birçok şirketin kurumsallaşmaması veya yanlış kurumsallaşması sonucu yönetilemez duruma gelmesi son zamanlarda sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Özellikle aile şirketlerinde karşılaşılan bu durumdaki şirketlerin, yapay zekâdaki gelişmeler karşısında daha da zorlanacakları bir gerçek.
Kurumsallaşma; bir kurumun ait olduğu kişilerin ya da yönetici ve çalışanların varlığından özgürleşerek kendi kurum sisteminin oluşturulduğu ve bunun için gerekenlerin gerçekleştirildiği süreçtir. Kurumsallaşmanın temel amacı, kurumu kişilerden bağımsızlaştırarak iş ve işleyişin sürekliliğini sağlamaktır. Bu durum; kurumun iş yeri sahibi, yönetici ve personelden tam anlamıyla bağımsız olduğu anlamına gelmemelidir. Aksine onların kurum içi davranış ve organizasyonlarının belirlenmesidir.
Bir başka deyişle kurumsallaşma, kurumun tüm hiyerarşilerini profesyonel iş ilişkisiyle kuruma uyumlu olmaya zorlayan bir sistemin oluşturulmasıdır. Zira bir iş yerinin sosyolojik, psikolojik, fiziksel birçok unsura bağlı olarak değişkenlik gösteren insana bağlı oluşu o iş yerinin tutarlılığını ve sürekliliğini de olumsuz yönde etkiler. Bu bakımdan söylemek gerekir ki kurumsallaşma, bir iş yerinin sürekliliğini ve işin tutarlı gidişatını sağlamak için ihtiyaç duyulan bir sistemdir. Yani kurum kişiye göre değil, kişi kuruma göre iş yapma........
© Dünya
![](https://cgsyufnvda.cloudimg.io/https://qoshe.com/img/icon/go.png)
![](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3c/Download_on_the_App_Store_Badge.svg/203px-Download_on_the_App_Store_Badge.svg.png)
![Get it on Google Play](https://cgsyufnvda.cloudimg.io/https://qoshe.com/img/icon/google.play.220.png)