Aile Politikalarında Fıtrat Esas Alınmalı
İnsanlık, ilk insan Hz. Adem, ilk aile de Hz. Adem ve Havva annemiz ile başlamıştır. Bir ailenin oluşması için bir erkek ve bir kadına ihtiyaç vardır. Bu iki cinsiyet, birbirini tamamlamaktadır. Biri olmadan diğeri bir anlam ifade etmez ve bütün oluşmaz.
Bunun için toplumun temel taşı ailedir. Temel taşı ne kadar sağlam olursa yapı o kadar sağlam olur.
Erkek ve kadının fiziksel, ruhsal, psikolojik olarak birbirlerine karşı üstünlükleri ve eksiklikleri vardır. Arapçada ayakkabılarda sağ ve sol tarif edilirken ‘zevc’ kelimesi kullanılmaktadır. Yüz tane, bin tane sadece sağ ya da sadece sol ayakkabı olsa bir çift ayakkabı etmez. Erkek ve kadın arasındaki ilişki de öyledir. On binlerce sadece erkek ya da sadece kadın olsa tek bir aile dahi oluşturamazlar.
Erkek ve kadınlık sonradan kazanılan bir durum değil, doğuştan kazanılır. Fiziksel, ruhsal olarak bu fıtrat üzere gelişimini sürdürür. Kadınlar erkekleşirse toplum kadınsız; erkekler kadınlaşırsa toplum erkeksiz kalacaktır. Toplum ve ailenin ikisine de ihtiyacı vardır.
Sağlam toplumlar, devletler ve medeniyetler sağlam ve güçlü ailelerle ayakta kalır. Aile zayıflayınca, bozulup dağılınca devasa toplumlar ve imparatorluklar da dağılıp gitmişlerdir.
Günümüzün bütün ifsat........
© Doğruhaber
