menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hazırlıkçılar ve hayatta kalma becerileri

9 3
05.08.2024

Hazırlıkçılar kimdir? Neden hazırlanıyorlar?

Hazırlıkçılar (Preppers) olası acil durumlar veya doğal afetler için önceden önlem alarak hayatta kalmaya hazırlanan bireylerdir. Onlar, gerektiğinde kendileri ve sevdikleri için temel ihtiyaçları karşılayabilecek kaynak ve becerilere sahiptirler.

Prepper kültürünü benimseyenler; kendilerine güvenmeye, ayrıntılı plan yapmaya, gerekli malzemeyi stoklamaya ve olası felakette hayatta kalmaya odaklanır.

Hazırlıkçıları ilk Amerika’da görürüz. Hükümet politikaları, olağanüstü tabiat şartları, dini inançlar ve kıyamet beklentisi, toplumda Büyük Çöküşe karşı dayanmak için hazırlık yapmaya yol açmış.

Amerika’da 1929 Wall Street Ekonomi Çöküşünü takip eden Büyük Buhran; önceden hazırlıklı olmanın önemini ortaya koymuş.

Amerika’da, Hristiyanlıktaki Kıyamet Senaryoları sinema sektöründe topluma yansıtıldıkça insanların bilinç altına Hazırlıkçı olma fikrini yerleştirmiş.

Amerika’da doğal afetler ile yüzleşme; toplumda Hazırlıkçılara sempati duyulmasına neden olmuş.

“Hazırlıkçılar” kavramının devamında “Hayatta Kalma Becerileri” adı altın bir dizi mücadele metodu da kavramsallaştırılmış.

Hayatta Kalma Becerileri, sadece zor durumlarda değil, günlük hayatta da işe yarayacak birçok beceriyi kapsar. Bu becerileri öğrenmek, kişinin kendisine olan güvenini artırarak; hayata farklı açıdan bakış açısı kazandırır.

Ateş nasıl yakılır? Su nasıl temizlenir? Hangi bitkiler yenilebilir? Barınak nasıl yapılır? Haberleşme metotları neler? İlkyardımın temel esprisi nedir?”

Bu soruları çoğaltabiliriz. Sorular cevaplandırıldıkça “Hayatta Kalma Becerileri”ni de öğrenmiş oluruz.

Hayatta Kalma Becerileri, beklenmedik durumlarla karşılaşan birisine, hayatta kalma fırsatı veren bir dizi bilgi ve yetenekten oluşuyor. En modern ve kapsamlı şehirlerde yaşanılsa da doğada kaybolmak; afete yakalanmak, her insanın başına gelebilir.

Sahip olunan bilgi ve beceri, kişinin hayatta kalmasını sağlar.

Modern hayat, insanları olumsuz şartlara karşı dayanıksız hale getirdi. Temel ihtiyaçlara çok rahat ulaşabilme hem tembelliğe itti hem de mücadeleci ruhu törpüledi.

Hayatta Kalma Becerisi sadece doğada kamp yapanlar veya büyük afetlere maruz kalanlar için faydalı olabilir algısına kapılmayın!

Çatışma ve savaşların yaygınlaşması, küresel enerji sıkıntısı, internet hatlarının kopması toplumları çaresiz bırakabilir.

Karşılaştığı olağanüstü zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veren kişiler arasında yer almak istemiyorsanız; kendinizi hazırlayın.

Hayatta kalmak, tehlikeleri savuşturmak sadece kendiniz için olmayabilir. Belki sizin sorumluluğunuzda küçük çocuk, hasta veya yaşlı insanlar olabilir. Onların da........

© Dikgazete.com


Get it on Google Play