Sendikadan beklenen - Dr. Engin Ünsal
Yıl 1965. 1952 yılında kurulan Türk-İş’in yönetiminde genel başkan olarak Seyfi Demirsoy ve genel sekreter olarak Halil Tunç var. Bu ikilinin yönetiminde Türk-İş altın yıllarını yaşıyor. Bölgesel genel grev ve büyük Saraçhane mitingini yapacak kadar özgüveni yüksek, ekonomide söz sahibi ve toplumsal sorumluluk gereği siyaseti yakından izliyor.
10 Ekim 1965 tarihinde yapılacak genel seçimlerden önce Türk-İş Yönetim Kurulu, “Parlamentoda işçi, toplum ve memleket menfaatleri aleyhinde çalışan milletvekilleri ile senatörleri tespit edip yapılacak seçimde bunları seçtirmemeye çalışacağını” açıklamıştı.
Türk-İş 15 Ağustos 1965 tarihinde özel sayı olarak yayımlanan Türk-İş dergisinin 30. sayısında işçilerin oy vermesini istemediği isimleri kamuoyuna duyurmuştu. Türk-İş’in seçimde işçilerin oy vermesini istemediği isimler şunlardı: Ahmet Aydın Bolak (Balıkesir CHP), Naci Giray (Elazığ AP), Zeynel Gündoğdu (Erzincan CHP), Hasan İnal (İçel AP), Suat Sina Yücesoy (Konya AP), Ahmet Bilgin (Kırşehir MP), Ruhi Soyer (Niğde CHP), Zeyyat Kocaemin (Tokat YTP), Ali Şakir Ağanoğlu (Trabzon CHP).
Türk-İş........
© Cumhuriyet
visit website