Boston Seyahatimden Notlar ve Harvard'daki Türk Yapay Zeka Forumu
Özellikle MIT müzesindeki üniversitenin üzerinde çalıştığı Yapay Zeka bölümleri ve bu okuldan çıkmış bir icat olan, Nobel Ödüllü CRISPR gen düzenleme teknolojisi üzerine sergilenen bölümler dikkat çekiciydi. CRISPR, genetik mühendislikte devrim niteliğinde bir buluş olarak DNA dizilimini doğrudan değiştirerek genetik hastalıkların tedavisinde büyük umut vadediyor.
Golbal Turks AI, Harvard’daydı
Boston’daki bir diğer önemli deneyimim ise Harvard Business School’da düzenlenen Global Turks AI - Harvard AI Forum etkinliği oldu. ABD’de yapay zeka alanında çalışan, araştırmalar yapan ve girişimler geliştiren Türk profesyonellerin bir araya geldiği bu etkinlikte, tüm gün boyunca panelleri dinleme fırsatı buldum. Paneller ve konuşmacılardan dinlediğimiz, tartıştığımız konular bence bu alanda yer alan ve alanın gelilşimine katkıda bulunan herkes için ilginç ve ilham vericiydi.
Türkiye’nin Yapay Zeka Ekosistemini Küresel Bir Güç Haline Getirmek panelinde Zafer Karaca (IBM), Hünkar Toyoğlu (BCG X), Sercan Esen (Intenseye), Orhan Eren Akgün (Harvard REACT Lab) gibi isimler, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki konumunu nasıl güçlendirebileceğimizi Moderator Ege Gedikli (Harvard Business School MENA Club) sorularıyla tartıştılar. Yatırım, inovasyon ve yetenek yetiştirme konuları öne çıktı.
Yapay Zeka Araştırmaları, İnovasyon ve Fırsatlar panelinde........
© CNN Türk
