Sosyal Medya ve İfade Özgürlüğü
Sosyal medya ve mecralarının, yapay zekanın da gelişimi ile medya dünyası hızla değişime uğramaktadır. Bireylerin bu mecrada özellikle X’de ülke ve dünya gündemine ilişkin düşünceleri anlık olarak yazmakta görüntülenmektedir .Paylaşım belli sayıda karakterde yazılması gerektiği için kişiler düşüncelerini en kestirme yoldan , net ve en kısa cümleler ile düşüncelerini ifade ediyor. Bireyler ülke ve dünya gündemini ağırlıklı olarak bu mecradan izlemekte gündeme dair düşüncelerini de buradan takip etmekte ve olaylara ilişkin düşüncelerini de buradan açıklamaktadır. Cumhurbaşkanın ,Bakanlıkların ,Belediyelerin ve idarenin ülkeye ilişkin icraatlarını bazen desteklemekte bazen de eleştirmektedirler. Yani tam yandaşlar da var, tam muhalifler de var .Olması da gerekiyor ancak dile ve üsluba dikkat ederek. Nezaketli ve saygılı bir dil ve üslup insan onuruna saygının bir gereği, böyle olmalı.
Devlet ve siyaset adamları ve Tanınmış siyasi kişilikler dahi düşüncelerini bu mecradan açıklamaya tercih eder duruma gelmiştir. Yaşanan İletişim devrimi ,bütün dünyayı adeta global bir köye dönüştürmüştür.
Hiç kuşkusuz bu mecrada yapılan eleştirilerde ,açıklamalarda kullanılan söz ve ifadeler öncelikle temiz ve saygılı bir dil ve üslup olmalıdır tabi ki .Hakaret, küfür, tehdit, aşağılama ,ayrımcılık ,nefret içermemelidir tabi ki .
Eleştiri ve Düşünce Özgürlüğü demokratik toplumların temelini oluşturur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 10. maddesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 26. maddesi, düşünce ve ifade özgürlüğünü korumaktadır.
2017 Referandumundan........
© Bizim TV
