menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Trusler, vold og religiøs mobning: Nødråb fra folkeskoler kaster lys over et større problem

6 1
15.03.2025

Historierne er voldsomme.

Og reaktionerne fra skolerne lyder påfaldende ens.

Tag for eksempel Rami Zouzou, hvis datter blev overfaldet på vej hjem fra skole af en elev, hvorpå skolen indkaldte til »dialog med den anden familie« i stedet for at sanktionere den voldelige elev.

»Skolen havde en kæmpe berøringsangst. Vi andre fik hele tiden at vide, at vi skulle forstå, at de her indvandrerdrenge havde det svært,« fortalte Rami Zouzou forleden i en artikel i Berlingskes serie om forråelse i danske folkeskoler.

På Munkevængets Skole i Kolding fortæller en nu tidligere lærer, Maya Hvass Christensen, at muslimske elever udsatte ikkemuslimske elever for nedværdigelser, vold og trusler. Samtidig blev elevdiskussioner i hendes samfundsfagstimer kortsluttet af aggressive religiøse argumenter.

»Det var Koranen, der styrede tingene i klassen,« siger Maya Hvass Christensen, og hun oplevede samtidig, at problemerne blev forsøgt dysset ned af skoleledelsen.

Maya Hvass Christensen, tidligere lærer på Munkevængets Skole i Kolding, peger på, at ikkevestlige elever skabte utålelige forhold på skolen med voldelig og truende adfærd. Fold sammen

Læs mere

Foto: Søren Lorenzen.

Samme opfattelse havde Mustafa Sayegh, som er formand for Foreningen Frafalden, der er en forening for frafaldne muslimer.

Han gav op efter syv år i skolebestyrelsen på Munkevængets Skole, fordi

© Berlingske