Şimdi topraksız tarım
Özellikle son yıllarda hatta son dönemde demek daha doğru topraksız tarım uygulamaları dünyada çok ayrı bir konuma ulaştı.
Çok değil son bir haftadır görmüşsünüzdür haberlerde özellikle Avrupa ülkelerinden ardı ardına sınırlardan dönen ürünleri vs, sebep olarak da Pestisit!
Haber başlıkları Pestisit nedeniyle AB’den Türkiye’ye iade edilen gıda ürünleri rekor kırdı!
Avrupa’ya ihraç edilen 26 ürünün bu sebeple iade edilmesi ihracatı ve imajı zedeleyici boyutta.
Neden neye göre iptal edilmiş diye bir örneğe bakarsak da mesela Almanya Türkiye’den aldığı şekerlemelerde beyan edilmemiş alerjen tespit etti ve geri iade yaptı ürünleri...
Şimdi sormadan edemiyor insan neden bunu yaparsın?
Neden bildirmezsin?
Tezat bir başlık öyle değil mi?
Bir de üzücü elbet.
Pestisit zehir ve kanserojen maddenin birleşimi.
Tarım Bakanlığı pestisit oranlarında AB standartlarına geçileceğini özellikle son dönemdeki iadelerden sonra açıklaması da ayrı bir talihsizlik bana göre.
Yine sormadan edemiyor insan.
Dünya bunu nasıl başarıyor diye.
Daha dün kaç defa izledim bilmiyorum Hollanda da sadece domates yetiştiriciliğinde de uygulanan topraksız tarım ile ilgili izlediğim mini belgesel kentten köye olan hayallerimi bir kez daha perçinledi.
Nasıl oluyor topraksız tarım?
Ürünün genetik özelliklerini ne derece etkiliyor?
Topraksız tarım; tarımın yeni yüzü ve geleceği mi gerçekten?
Dünyanın giderek artan nüfusu, azalan tarım arazileri ve iklim değişikliği tehdidi, tarımda köklü bir dönüşümü zorunlu kılıyor. İşte bu noktada “topraksız tarım”, geleneksel yöntemleri sorgulatan, verimliliği artıran ve sürdürülebilirliği destekleyen bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Topraksız tarım – diğer adıyla........
© Analiz
