menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Gençler neden sokakta, bilen var mı?

13 1
22.03.2025

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla birlikte başlayan süreç pekçok kesimden tepkiyi beraberinde getirdi.

Halkın bir bölümü CHP’nin olası Cumhurbaşkanı adayına destek vermek için meydanlara koştu. Bazı sanatçılar sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı. Kimi de balkonundan tencere tava ile protestolara katıldı.

Fakat herkesin gözden kaçırdığı bir detay var! En çok tepkiyi her zaman olduğu gibi gençler veriyor. Peki neden?

Verdikleri tepki salt İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına, diplomasının iptal edilmesine mi sizce? Artık sıkışan Türk siyasetine, ekonomisine, demokrasisine tepki veriyorlar.

Kimse gençlerin sesinin sadece iktidara yükseldiğini sanmasın.

Önceki akşam Saraçhane’deki protestoları görüntüleyen Sözcü Televizyonu’nun mikrofonlarına bir genç yaklaştı. Anons çeken muhabire başını uzatıp, “Buradan Özgür Özel’e seslenmek istiyorum. Devletten bile yardım alıyorsunuz. Sizin paranız çok. Biz sokaktayız. Siz evlerinizde, içeride çayınızı içerek mi destek olacaksınız? Protestolara katılanlar burada aç, susuz. Neden örgütlenmiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Yani artık gençler hiçbir şeyin peşinden körü körüne gitmiyor. Sorguluyor, hesap soruyor. Karşılık bekliyor.

ÜNİVERSİTELİLERİN HEPSİ CHP’Lİ Mİ?

ODTÜ’lü gençler günlerdir sokaklarda… Diğer öğrenciler de onlara omuz verdi. Hatta onlar olmasa şimdiye kadar belki de protestolar sona erecekti. Sanıyor musunuz dertleri sadece İmamoğlu‘nun yargılanıyor olması…

Gençlerin derdi başka! Gençler artık ülkenin çağa ayak uydurmasını istiyor. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversiteleriyle, tüm birimleriyle Türk gençliği artık muasır medeniyet seviyesinde yaşamak istiyor.

Sosyal medyada karşıma çıktı.Sokak röportajında mikrofon uzatılan bir başka gence,“İmamoğlu’nun gözaltına alınması hakkında ne düşünüyorsunuz” diye soruluyor. Başında takkesi çember sakalıyla muhafazakar olduğu anlaşılan gencin “Oh olsun” diyeceğini sanıyor herkes. Ama tam tersine demokrasilerde bu işin başka türlü çözülebileceğini ve artık özledikleri şeyin siyasi kavgalar değil siyasi barış olduğunu dile getirip, “İnşallah” diyerek sözlerini bitiriyor.


Ne yazık ki ülkemizde ne iktidar ne muhalefet ne de diğer kurumlar gençlerin beklentilerini anlamıyor. Onların dilinden anlamıyor… Kendi siyasi kaygılarının peşine düşmüş, bir kör döğüş içinde........

© 12punto